Spune NU la Profecund, etc. – o minciună gogonată care te poate băga în operație

Gata. Săptămâna asta a pus capac și vă spun povestea mai jos. De multă vreme voiam să scriu acest articol, știam cât de important e subiectul, dar mă gândeam totuși că ”lasă, că nu strică ”.

Ba da, strică! Distruge!

Dă speranțe false! Provoacă supărări! Sperie! Te bagă în operație!

Nu, nu vorbesc de vreun monstru. Vorbesc de preparatele naturiste ”promovate” cu o nesimțire ordinară cu sloganuri gen: Dacă vrei mai repede un copil. Citiți prospectele. E ca și cum te ajută să rămâi gravidă fără vreun bărbat prin preajmă. Minciuni de marketing.

Haideți să vă spun un adevăr: dacă e să vină bebe, va veni. Așa e CEL MAI NATURAL. Corpul tău e ”natură pură”.

Dacă nu merge de la sine într-un an de încercări, atunci mergi la un control medical. În articolul ăsta sunt sfaturi demonstrate științific că ajută la obținerea unei sarcini: Cum să obții o sarcină.

Spune NU la Profecund, Normens, Myosun și alte vrăjitorii care promit marea cu sarea! Des e o problemă cu sperma bărbatului! Nici rugăciunile nu îl vor ajuta! Urmați pașii amintiți în articol, ca să nu suferiți degeaba.

Acum 1 an postam asta:

Dar doamna doctor, eu am luat Profecund și am rămas gravidă! DA, EXACT CUM AM SPUS MAI SUS. DE UNDE ȘTII CĂ A FOST PROFECUND ȘI NU CORPUL TĂU? BEBELUȘII NU ”CRESC” ÎN CÂMPURILE DE PLANTE NATURISTE.

Vă spun sincer, deși îmi e cam rușine să dau în gât comunitatea medicală: dacă un doctor vă recomandă preparate naturiste, atunci nu prea vă ia în serios. Și nu, nu înseamnă neapărat că nu vă tratează, ci doar faptul că DOCTORUL NU CREDE CĂ TU AI O PROBLEMĂ AȘA DE SERIOASĂ ÎNCÂT SĂ MERITE UN TRATAMENT EXHAUSTIV MEDICAL. Deci iei naturiste? Mai probabil dai banii degeaba.

Eu sunt PRO naturiste în cazurile în care ele CHIAR trebuie administrate:

 • Preparatele naturiste sunt FOARTE BUNE pentru a trata psihicul, având un efect extraordinar Placebo. Pacientul CREDE că dacă nu ia CEVA, atunci nu se vindecă. Așa că îi dăm CEVA – extracte din plante, vitamine, minerale, apă colorată, îi cântăm un descântec. Bolile psihosomatice sunt din ce în ce mai întâlnite în secolul 21! Așa că o să crească administrarea de Placebo.
 • Anumite carențe alimentare, de exemplu lipsa de fier. Ori dăm un comprimat solid (care seamănă cu un medicament), ori recomandăm un sirop din plante (așa sună mai bio) cu un procent mare din acest mineral. În orice caz, pacienta primește doza necesară și ajutăm vindecarea.
 • Anumite stări inflamatorii. Nu, nu trebuie luat imediat Ibuprofen (preparat sintetic, medicament). Unele dureri trec perfect și cu extracte din plante, de exemplu gel/cremă cu Arnica.
 • Tensiunea arterială în stadiul incipient (deci nu dacă persistă de ani de zile! aveți grijă!) – ceaiul de păducel dimineața ajută la menținerea sub limita maximă a valorilor tensionale.
 • Bufeurile din menopauză – este singurul simptom pentru care recomand fitoestrogeni (estrogeni din plante)!!! Atât! Nu se dă pentru uscăciune vaginală (nu ajută) sau dereglări de ciclu (agravează situația!)

Revenind la problema noastră.

TOATE PRODUSELE NATURISTE CARE AU EFECT PE SISTEMUL HORMONAL O SĂ VĂ DEREGLEZE SISTEMUL HORMONAL.

Ca ginecolog, mă disperă aceste produse. De ce? Pentru că pacintele care le iau se întorc la medic DISPERATE. Starea lor se transmite astfel medicului. Am avut zeci de astfel de întrebări pe site și am consultat zeci de paciente în urgență cu probleme din cauza ”naturistelor pentru reglarea ciclului menstrual”. Unele plângeau, altele aveau atacuri de panică, pentru că nu știau ce se întâmplă cu organismul lor.

De ce hormonii sintetici sunt mai siguri la reglarea ciclului/stimularea ovulației? Pentru că sunt creați fix pentru organismul nostru. Corpul îi recunoaște și acționează în consecință. De asemenea și tratamentul problemelor care pot să apară este la îndemâna oricărui medic. Preparatele naturiste au o structură foarte diferită și de aceea efectele adverse sunt mai serioase și nu pot fi controlate la fel de ușor.

Să răspund la întrebările pacientelor:

 • Iau Profecund pentru a rămâne însărcinată. Acum mi-a întârziat menstra 10 zile, dar testul de sarcină e negativ. E de la Profecund? DA! ȚI-A DEREGLAT CICLUL ȘI ASTFEL NU TE MAI POȚI BAZA PE CEILALȚI PARAMETRI – măsurarea temperaturii, calitatea mucusului cervical, testele LH indică lipsa ovulației. ARUNCĂ PROSTIA ASTA PE GEAM ȘI SĂ DEA DOMNUL SĂ NU TREBUIASCĂ SĂ AJUNGI LA OPERAȚIE.
 • Am luat preparate naturiste pentru a rămâne însărcinată. De 2 luni nu mi-a venit menstra, la ecograf se vede endometrul foarte îngroșat și doctorul meu m-a trimis la dumneavoastră pentru operație. De ce trebuie să mă operez? NU TREBUIE SĂ TE OPEREZI ACUM. PUTEM PROVOCA MENSTRA CU HORMONI ADEVĂRAȚI, ÎNSĂ S-AR PUTEA CA UTERUL TĂU SĂ NU REUȘEASCĂ SĂ ELIMINE TOT CE S-A DEZVOLTAT ÎN URMA STIMULĂRII CU FITOESTROGENI. AI ȘANSE MARI SĂ NU TE OPREȘTI DIN SÂNGERAT ȘI SĂ AJUNGI TOTUȘI LA OPERAȚIE.
 • Iau Normens pentru că îmi venea ciclul la 2 luni, dar acum sângerez puțin de câteva săptămâni. Ce să fac? SĂ LAȘI NORMENS ȘI SĂ IEI ANTICONCEPȚIONALE, CARE VOR REGLA CA LA CARTE CICLUL.
 • Am băut ceaiuri naturiste pentru ficat și acum sângerez, deși sunt la menopauză. E de la ceaiuri sau e cancer? MAI DEGRABĂ E DE LA CEAIURI, DAR EXISTĂ MEREU ȘANSE SĂ FIE CANCER DACĂ SÂNGEREZI. E NEVOIE DE OPERAȚIE. CA DOCTORI, TREBUIE SĂ EXCLUDEM CEEA CE AR FI MAI GRAV.

Și multe alte exemple.

Acum să vă povestesc de cazul de săptămâna asta, care a pus capac discuției despre preparatele naturiste.

Pacienta de 39 de ani încerca de multă vreme pentru un bebe. Totul era în regulă cu ea și soțul, așa că medicul i-a dat să încerce ceaiuri cu fitoestrogeni pentru stimularea ovulației (exact ca Profecund, ș.a.). Vine la mine în urgențe cu sângerări între menstruații. Îi e frică să nu fie avort. NU e, testele confirmă. Îi explic că e de la preparatele naturiste și să le lase în pace. La vârsta ei, după ani de încercări, trebuie să treacă direct la FIV. Medicul ei pierde timpul prețios!

La 4 luni după, vine la spital cu trimitere: CHIURETAJ TERAPEUTIC PENTRU HIPERPLAZIE DE ENDOMETRU. Plantele naturiste au stimulat așa de tare endometrul (care este eliminat lunar la menstruație) încât organismul ei nu reușește acest lucru singur. De 2 luni nici măcar nu mai sângerează, deși de 4 luni nu mai ia preparatele. Așa de tare i-au dereglat organismul!

În ziua operației, după ani de zile de stres din cauza problemelor de fertilitate, cedează psihic. Nu vrea să se îmbrace în cămașa de operație. Nu vrea niciun medicament preoperativ, pentru reducerea anxietății. Insistă să vină soțul cu ea să o țină de mână. Eu nu știam că EA e, pacienta pe care o văzusem noaptea în urgență. Merg la ei să discutăm, iar soțul îmi amintește zâmbind că ne știm. Pacienta mă face să promit că, dacă nu are voie soțul, eu trebuie să vin în operație, că altfel nu se lasă operată. Era oricum operația mea, dar DA, aș fi intrat cu ea chiar dacă nu eram eu în sală în ziua aia. Așa de afectată psihic era. După operație i-am trimis direct la FIV și le-am recomandat să schimbe ginecologul.

Asta e munca mea zilnică. Femei care se tem. Femei care plâng. DES din cauza incompeteței altor ginecologi, DES din cauza minciunilor servite de firmele de preparate naturiste.

De ce prospectul la anticoncepționale are 1 metru de informații? Pentru că s-au făcut studii iar producătorii au interesul pacientelor. Da, se pot mereu întâmpla lucruri neașteptate, dar ele sunt amintite în prospect. Cât de lung e prospectul la cele naturiste? Cât palma. Promite MINUNI, iar în josul paginii scrie: dacă apar probleme, adresați-vă medicului sau farmacistului!

Mulțumesc producătorilor Profecund și restul! Voi rămâneți cu banii, eu rămân cu lacrimile pacientelor!

2 gânduri despre „Spune NU la Profecund, etc. – o minciună gogonată care te poate băga în operație

 1. Bună ziua, doamna doctor! Eu cu soțul meu încercăm de vre”o doi ani sa facem un bebe. Ideea e ca se lasă așteptat , am fost la control și mi sa spus ca totul este în ordine , am făcut analize de sânge, la fel totul în ordine. Ultima data când am fost în august domnul doctor ne-a dat profecund pentru mine și soțul meu. E posibil ca nu e momentul pentru noi și ar trebui sa fim mai liniștiți mental. Îți mulțumesc pentru sfaturi. ..stiu sigur ca nu o sa mai iau nîmic pentru așa zisul „ajutor ” . Și mă simt și puțin mai ciudat de când le iau cu imbalonarì , cu apetit mărit și când e vb sa fiu în perioada de ovulație am dureri ca și cum as fi la menstruație.
  Mulțumesc frumos

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.