Dr. Laura Știrbu

medic rezident Obstetrică-Ginecologie

Despre mine – CV informal

De ce m-am facut ginecolog? Nu stiu. Nu eu am ales specialitatea, ea m-a ales pe mine. Poate pare un cliseu, dar e adevarat.  

Am copilarit in Bacau si de mica stiam ca o sa ma fac doctorita. Asa ca am tinut mortis sa fac liceul la profilul biologie-chimie, ca sa ma pregatesc din timp pentru facultate.

Curiozitatea m-a condus spre Cluj si nu regret ca acolo am terminat facultatea de medicina generala.

Recunosc ca daca ar fi fost o facultate numai de ginecologie, as fi facut-o numai pe aia. Intr-un fel cam si asa a fost. Citeam cartile Prof. Stamatian (gine) la Morfopat si manuale de chirurgie ginecologica la Igiena. Licenta – pe gine. Clar.

IMG_20180309_094144

Din anul II m-am dus la cercul de Ginecologie, unde l-am intalnit pe, atunci studentul, Dr. Laurentiu Craciunas (www.contraboli.ro). Laurentiu, spre deosebire de alti membrii ai cercului, era la fel de obsedat de aceasta specializare ca si mine. Asa ca ne-am imprietenit.

Am inceput sa scriu pe blogul lui si asta nu a fost singura mea activitate extrascolara.

Am fost membra a 2 dintre cele mai mari Organizatii de Studenti Mondiale unde m-am dezvoltat ca OM (calitate importanta pentru un medic). In OSM (medicina) am desfasurat proiecte pe educatie sexuala si in AIESEC (alte facultati) am participat la proiecte pe educatie/dezvoltare personala.

In anul V am fost cu Bursa ERASMUS in Germania unde mi-am cunoscut actualul sot.

Dupa examenul de licenta m-am mutat in Köln si mi-am gasit post pe specialitatea dorita:)

Acum sunt la al doilea spital, pentru ca am vrut sa ma specializez pe obstetrica, la ultima clinica nascand ca. 600 de femei, iar la actuala ca. 1300/an.

Momentan sunt in anul IV de specializare si doresc sa ma supraspecializez in medicina reproductiva si medicina prenatala.

Sa vedem ce imi rezerva viitorul 🙂

 

Mersi de Follow si lectura/vizionare placuta!

 

One thought on “Despre mine – CV informal

Comments are closed.

%d bloggers like this: