Răspunsuri Facebook 27.02.2019

Noile răspunsuri la întrebările din ultimele zile!

Apreciezi ceea ce fac? Hai să ajutăm împreună cât mai multe femei din România, promovând sănătatea astfel:

  • dă LIKE la pagina mea de Facebook Dr. Laura Stirbu , pentru a crește vizibilitatea, și eventual o recomandare
  • DISTRIBUIE articolele, video-urile și pozele făcute de mine pe pagina ta, sau pe grupuri de mămici/femei
  • abonează-te pe acest site și pe Youtube , ca să primești imediat noile articole și filmulețe
  • Mersi mult! Sănătate!
Mi-au apărut două puncte albe, tip coș, pe unul din sfârcuri la două trei zile după ce bebelușa mea m-a mușcat. După 2 săptămâni încă nu au dispărut. Ce sunt? Ori sunt colecție de limfă, în urma rănii, ori colecție de lapte. Nu cred că e nimic grav, dar ar trebui să te vadă o moașă sau ginecologul dacă încep să îți facă probleme.
Cafeau poate duce la îmbătrânirea placentei? Am 29 de saptamani și ginecologul mi-a recomandat să nu mai beau. Eu consumam o ceașcă pe zi cu lapte pentru că am tensiunea foarte mică și simțeam că îmi face bine. Azi nu am băut și m-a durut capul toată ziua. Să aiba legatura? De obicei așa se manifestă lipsa cafelei la mine. Atât timp cât nu ai hipertensiune arterială, e permisă cafeaua în sarcină. Nu e responsabilă numai ea de îmbătrânirea placentei, sunt și alți factori. Mulți ginecologi nu știu să aproximeze starea placentei prin ecograf. Atât timp cât bebe crește bine, ai destul lichid, tensiunea bună și indicii Doppler sunt ok, ești perfect sănătoasă pentru 29. de săpt.
Chlamydia trachomatis a ieșit pozitivă în secreție. Am urmat un tratament pe bază de imunitate și analiza a ieșit din nou pozitivă. Am mers totuși la medicul de familie care mi-a prescris Azitromicină. Am terminat tratamentul și aștept să fac din nou analiza. Când este recomandat să o repet având în vedere că urmează într-o săptămână să îmi vină menstruația, iar după tratament trebuie să aștept 7 zile. În cazul în care iese din nou pozitivă, ce este de făcut mai departe? Chlamydia nu trece cu apă de ploaie. Este o bacterie foarte puternică, și numai antibioticul o scoate din organism. Cred că Azitromicina și-a făcut efectul. 99% o să fie testul bun. Dacă e din nou pozitivă, trebuie date alte medicamente – o să îți dea medicul rețetă.
Sunt în ultima lună de sarcină și am niște gaze groaznice de vreo 2 săptămâni. Oare e ceva normal sau trebuie să-mi fac griji? Mănânc ce mâncam și înainte. Disconfortul acesta este NORMAL.
Acum câteva săptămâni mi s-a depistat din nou infecție vaginală. Am primit tratament 10 zile cu Cervugid, complex de Calciu și vitamina D, cremă Canestene și trebuie să revin luna următoare la control. Menstruația vine neregulat de când am născut: de 2 ori pe lună câte o săptămână -o săptămână jumate. Problema mea reala este apetitul. Mănânc întruna și mi-e foame. Am renunțat la Calciu și la vitamina D de vreo 4 zile, dar nu observ nicio schimbare. Într-o lună am pus 5 kg și nu aș vrea să devin obeză. Apetitul în exces poate avea multe cauze, de obicei hormonale; sau poate ai gastrită, de aceea te ustură stomacul și crezi că îți este foame. Mergi la medicul de familie și discută problema.
Mai pot alăpta dacă i-au aceste paste? Le iau împreună cu augmetin la recomandarea medicului dentist. Nu este atașată poza. Medicul dentist trebuie să își răspundă la această întrebare, imediat după ce ți-a prescris tratamentul. Cu augmentin se poate alăpta.
Sunt însărcinată în 8 săptămâni și mi s-a descoperit o infecție vaginală pentru care mi s-a prescris Augmentin, dar mi s-a zis că această infecție poate afecta fătul. Este grav? Infecția nu afectează fătul direct, dar poate duce în timp la avort spontan/naștere prematură. Pentru infecția vaginală se dă mai degrabă ovule, și nu antibiotic pe gură. Asta mi se pare ciudat. Revino cu întrebări la medicul tău.
Am fost la medic pentru că simțeam un disconfort jos și m-a diagnosticat cu rană pe col și chist de 4.5 cm. Pentru rana pe col folosesc ovule timp de 3 luni ( prima lună Zifex, a doua lună Cicatridina și a treia Gynella), iar pentru chist anticoncepționale Midiana. Între timp la testul papanicolau mi-a ieșit vaginită pentru care am primit tratament de la același medic cu alt tip de ovule. Este ok să folosesc atât de multe ovule? Nu simt încă nicio ameliorare, ba din contra, am început să am și mâncărimi jos și dureri în partea inferioară a abdomenului. Sunt prea multe medicamente. Eu nu înțeleg schema asta – oare ce vrea să trateze? Disconfortul e de la chist, nu de la rană (rana pe col e diagnostic tipic românesc și poate însemna foarte multe lucruri). Dacă colul arată suspect, se face papanicolau. Dacă la papanicolau este prezentă infecție, se tratează (un singur preparat) apoi se repetă papanicolau la 3 luni. Dacă ai mâncărimi, ori ai reacționat prin sensibilitate la așa multe medicamente, ori poate ai dezvoltat candida. Durerile sunt mai probabil de la chist. Revino la medic pentru controlul chistului, poate a crescut, dacă ai dureri.
Care este modul prin care ne putem infecta cu bacteria klebsiella pneumoniae? Klebsiella se regăsește de obicei în colon. Astfel, poate ajunge în vagin din zona anală. De obicei nu face probleme. În sarcină trebuie tratată, ca să nu se ajungă la naștere prematură.
Prima sarcină s-a finalizat cu o naștere la 27s , fetița nu a trăit. Am făcut controale și nu a existat un răspuns pentru motivul declanșării travaliului prematur. La a 2-a sarcină contracții false de la 19s, bebele de la 22s cu capul în jos, de la 26s col scurtat și repaos la pat și am născut la 28s (cezariană de urgență). Mi s-a spus că colul e de vină, deoarece e incomplet și nu se închide în totalitate în sarcină. Cu cerclaj sau pesar aș putea duce o sarcină mai aproape de termen? La tine se recomandă cerclajul profilactic la 14/16 săpt. Progesteron în doze mari de când s-a diagnosticat sarcina. Repaus la pat, cu profilaxie antitrombotică. Examen de secreție la fiecare 2 săpt. și tratament adecvat. Logic, fără sex. Dacă ai totuși col scurtat, din săpt 24. se începe cu tratament de maturarea plămânilor. Tu ești un caz cu risc foarte mare, trebuie să fi monitorizată de medici cu multă experiență, dacă se poate din clinici cu neonatologie. Sunt bebeluși născuți devreme care supraviețuiesc, cu îngrijire adecvată. Mult succes! Sper să găsești un doctor cu inimă, care să te ajute cu minunea ta!

2 gânduri despre „Răspunsuri Facebook 27.02.2019

Comentariile sunt închise.