Răspunsuri 19.03.2018

(abonați-vă pe site ca să primiți următoarele răspunsuri direct prin e-mail! dacă întâmpinați probleme, dați un mesaj la secțiunea Contact)

1. Bună. Am 39 de ani. Pe data de 8 Martie am fost operată de sarcină extrauterina şi aş dori să ştiu dacă o să mai pot avea o sarcină normală şi după câte luni aş putea încerca din nou să rămân însărcinată. Mulțumesc.

Salut. Da, poți avea o sarcină normală după aceea. De obicei se recomandă 6 luni de pauză. Din cauza vârstei, recomand o discuție serioasă despre această temă cu ginecologul care vă urmărește.

2. Scuze de deranj, dar am o problemă și pentru care sunt foarte îngrijorată.De curând am făcut o ecografie transvaginala și la rezultat mi s-a trecut canal cervical real, conținut cu ecogenitate mixta cu diametrul de 1 cm.Dupa acest rezultat am făcut testul Papanicolau care a ieșit ok. Mi s-a recomandat să fac un chiuretaj endocervical. Fac precizarea că am 50 ani și sunt la premenopauza. Cateodata,am secreția rozalie,pot spune foarte puțin o dată pe săptămână.Intrebarea mea este ce diagnostic am și de ce mi s-a recomandat chiuretaj in condițiile in care testul Papanicolau este Ok.Poate fi ceva grav? Mulțumesc anticipat de răspuns!

În perimenopauză deseori avem sângerări neobișnuite și imagini anormale la ecograf. De obicei este vorba doar de dereglările hormonale asociate cu această perioadă. Totuși, în cazuri rare se ascunde o formă de cancer (endometru sau cervical), care nu pote fi mereu depistat cu testul Papanicolau. De aceea se recomandă chiuretajul biopsic (examinarea histologică a celulelor).

3. Buna seara , am o nelamrire va rog sa ma ajutati. Am avut mestruata pe data de 12 februarie si pana azi 17 martie nu mi-a venit , am facut un test de sarcina azi 17 martie si a iesit negativ. De ce întârzie menstruația?

Mereu sunt 2 variante: ori întârzie ca dereglare hormonală, ori întârzie pentru ca ești gravidă, însă sarcina e prea mică sa fie depistată prin testul de urină. Repetă testul in 3 zile. Dacă e negativ, atunci nu e vorba de sarcină.

4. Bună seara. Inainte de a face testul Papanicolau la primul control mi s-a depistat și candida, am făcut tratament cu cervugid , azomitrocin și carpicon, apoi am făcut testul Papanicolau care este ok, doar că astăzi m-am confruntat cu aceeași senzație că cea înainte de tratament, adică mâncărime și o durere surdă in partea stângă că și cum mi-ar veni ciclul. Azi dimineață am avut o scurgere roșie maronie. Multumesc de a mă ajuta cu încă un răspuns. O seară bună!

Dacă tratamentul s-a încheiat, puțin probabil ca problemele să fie din cauza infecției. Mai probabil vine menstruația. Atât pot spune din descriere. Dacă se rezolvă doar cu Ibuprofen, atunci e totul bine:)

5. Am 33 de săptămâni iar bebe are cordonul în jurul gâtului. Medicul a spus că mai controlează în patru săptămâni, dar dacă rămânse așa, o să mă programeze pentru cezariană. Am avut o prietenă care a născut normal cu cordon. Chiar trebuie cezariană?

Nu! În aproape jumătate din nașterile vaginale la care asist se descoperă la naștere circulara de cordon. Atât timp cât gravida e monitorizată prin CTG în timpul nașterii (vezi aici ce e CTG-ul) ca să se depisteze din timp eventualele complicații, se poate naște natural. Cezariana se poate face oricând dacă apar semne că lui bebe nu îi este bine.

 

 

Aștept și întrebările voastre data viitoare!

Nu uitați să vă abonați pe site și de LIKE&DISTRIBUIE pe Facebook!

Sănătate!

Cu drag,

Laura