Răspunsuri 12.03.2018

(abonați-vă pe site ca să primiți următoarele răspunsuri direct prin e-mail! dacă întâmpinați probleme, dați un mesaj la secțiunea Contact)

1. Am 25 de ani, am migrena cu aura vizuala și bicuspidie aortica. Momentan folosesc prezervativul ca metoda de contracepție însă doresc să încerc și altceva. Medicul ginecolog mi-a recomandat ca cea mai buna opțiune steriletul cu aur.
Ce alte opțiuni as mai avea? Am citit pe internet ca mai exista și implanturi contraceptive, se pun în România? Mulțumesc anticipat.

Salut. Din cauza patologiilor tale, nu se recomandă decât cu grijă preparate cu estrogeni. Însă poți lua progesteron (acele implantate sub piele, sau sub forma de injecție, care se găsesc și în România) sau sterilet fără hormoni (cu cupru, aur, s.a.).

2. Ce medicamente pot sa iau ca sa raman insarcinata ? De 2 ani incerc si nu raman!

Aici am răspuns în detaliu: Cum să obții o sarcină

Întrebarea aici ar trebui să fie CE ANALIZE SĂ FAC, CA SĂ AFLU DE CE NU RĂMÂN ÎNSĂRCINATĂ, și nu ce medicamente să iau. Din medicamente nu se fac bebe. Medicamentele funcționează doar dacă totul ambii parteneri sunt fertili (într-o mai mare sau mai mică măsură).

3. Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare…trebuia sa imi vina menstruatia de marti si nu a venit, asa ca ieri am fost la un control ginecologic. In urma ecografiei pelvine, doamna doctor mi-a spus ca am un chist pe ovarul stang de 5.5mm. Mi-a spus ca imi va veni menstruatia si ca din cauza chistului imi intarzie. Mi-a prescris niste anticonceptionale „Stodette” pe care sa le administrez din prima zi a menstruatiei, 21 de zile cu pauza de 7 zile…Sincer, imi este cam frica sa le iau, pentru ca nu am mai luat niciodata(am 20 de ani). Acum, ceea ce ma ingrijoreaza este ca inca nu mi-a venit menstruatia…Intrebarea mea este daca este posibil ca acest chist sa imi stopeze de tot menstruatia? Sau cat timp, estimativ, mi-o intarzie?

Un chist ovarian poate fi cauza atât a întârzierii menstrei, cât și a sângerărilor excesive. Hormonii pot reduce dimensiunea unui chist, dacă, cauza sa este hormonală.

Nu trebuie să îți fie frică să încerci medicamentele. Eu recomand să se încerce tratamentul medicamentos înainte să se apeleze la operație. Chisturile ovariene trec des de la sine, unele cu hormoni, iar foarte puține ajung la tratamentul chirurgical.

4. Am făcut morfologia de trimestrul 2 la 22 saptamani. Acum am 30 de saptamani si 3 zile. Urmează să merg la morfologia de trimestrul 3 la 32 saptamani. Ideea este ca mie mi s-a depistat inca de la inceput o malformatie a uterului, mai exact:uter septat. Din cauza aceasta era sa pierd si sarcina de 2 ori,având niste secretii maronii. Am trecut cu bine peste ele, urmez tratament de susținere inca de la inceput.. la ultima ecografie, la 27 de saptamani mi-a zis medicul ca este totul bine, dar ca, din pacate, partea dreapta a uterului meu nu functioneaza aproape deloc, pana acum suplimentand cu nutrienti doar partea dreapta, unde este copilul dezvoltat. Mi-a spus ca este posibil ca din aceasta cauza, în ultimul trimestru, fătul poate sa nu ia destul in greutate. (Avea 1100 g). Intrebarea este: daca a iesit totul perfect la morfo de 22 sapt, toate organele fiind dezvoltate, se poate ca acum sa se observe probleme? Adica ele sa nu se fi dezvoltat cum trebuie? Stiu ca sunt un pic paranoică, dar este și primul bebe si tinand cont de problemele pe care le-am întâmpinat pana acum, ma gandesc la orice . Mai am putin pana la morfologie (14 martie), dar ma macină întrebarea.

Dacă la morfologie totul a fost ok, atunci nu o sa apara noi malformatii (atenție că ecografia morfologică nu depistează oricum toate bolile).

Am discutat în următoarele articole despre diferențele dintre MORFOLOGIE și BIOMETRIE.

Ce o să facă în continuare medicul va fi doar BIOMETRIE (nu mai are rost morfologia) și sonografie Doppler. Daca placenta nu poate aproviziona cu nutrienți bebele, atunci acesta nu va lua mult în greutate. Vedeți un exemplu în articolul următor: BIOMETRIE.

5. Am 50 de ani și de câteva luni am sângerări abundente. Mentionez că înainte nu am avut probleme de ciclu. Am înțeles că e normal înainte să intru la menopauză. Ce pot face totuși ca să opresc sângerarea? Schimb zilnic foarte multe absorbante.

În primul rând, control ginecologic. Sângerarea poate fi din cauza dereglărilor hormonale în perimenopauză, sau poate fi vorba de un chist sau uter miomatos. Cu hormoni se pot controla sângerările, însă trebuie înainte un chiuretaj biopsic pentru a exclude alte patologii. Aici mai multe despre uterul miomatos.

 

Aștept și întrebările voastre data viitoare!

Nu uitați să vă abonați pe site și de LIKE&DISTRIBUIE pe Facebook!

Sănătate!

Cu drag,

Laura

2 gânduri despre „Răspunsuri 12.03.2018

  1. lucan.ancuta

    in.urma unei histeroscopi.mi.sau dat urmatoarele rezultate.cavitate uterina.cu.dimensiuni reduse endometru.atrofic ostiumuri tubare vizualizate bilateral aparent obstruate.este ceva de speriat astept raspuns

    Apreciază

Comentariile sunt închise.