Dragelor, vă rog! Nu vă mai băgați chestii dubioase în vagin!

Ca să facem un lucru clar din start: NU vorbesc în acest articol despre jucăriile sexuale. Faceți ce vreți voi când sunteți prinși în aburii pasiunii. Dacă se întâmplă ceva, un doctor simpatic va scoate jucăriile din orificiile afectate, odată ce ajungeți la urgențe.

Acest articol este pentru femeile obsedate de curățenie, microbofobe, care au spray-ul dezinfectant la purtător și al căror vis măreț este să lucreze la Sanepid.

Am aflat de ceva vreme de un Băț magic (Magic stick) din plante, care ar trebui să curețe vaginul și să revigoreze viața sexuală. Deja vestea a provocat isterie în rândul fanelor de produse naturiste din întreaga luma, care s-au îngrămădit să plătească 40$ pe acest dispozitiv, în loc să meargă la medic. ”Chestia” asta din poză se bagă în vagin și ar trebui să: îl exfolieze, eliminând impuritățile, și să îl tonifice, făcându-l mai atractiv organului masculin.

Vă rog eu și restul ginecologilor: NU vă achiziționați astfel de produse, dacă țineți la sănătatea voastră!

vagina stick.png

De ce nu?

 1. Poate că nu știați, dar vaginul este printre cele mai minunate organe. Se adaptează cu ușurință oricărui organ masculin, inclusiv capului uriaș al unui bebeluș, și își revine aproape în totalitate la mărimea inițială după dilatare. Acest stick naturist promite strâmtarea vaginului după naștere, pentru a spori plăcerea masculină. Nici nu amintește de disconfortul feminin produs de uscarea și inflamarea vaginului. FEMEI! Dacă vreți să fiți mai sprintene acolo jos, singurele care ajută sunt exercițiile Kegel, cu sau fără mingiile vaginale (vorbesc de ele la finele articolului).
 2. Vaginul posedă funcțiunea de CURĂȚARE AUTOMATĂ, adică de la sine, și nu necesită alte produse externe. Secrețiile se elimină constant și nu trebuie grăbit procesul. După sex, nu spălăm vaginul(e pe interior, nu ajungi la el) , ci zona genitală externă, care se clătește doar cu apă (gelurile magice cu pH perfect nu funcționează mai bine) pentru a îndepărta secrețiile din zona vulvei, prevenind astfel infecțiile urinare.
 3. Introducerea de astfel de obiecte irită mucoasa vaginală, provocând disconfort și stimularea secrețiilor vaginale. Magic Stiku’ ăsta promite reducerea secrețiilor vaginale, adică uscarea vaginului, lucru care este neplăcut pentru femeie, în special în timpul actului sexual. Ca să nu mai spunem de riscul uriaș de a dezechilibra flora microbiană vaginală, ce duce la infecții vaginale urâte.
 4. Vaginul nu se poate exfolia! Cine știe ceva histologie, știe că stratul superficial al vaginului nu este dur, în comparație cu pielea. Nu are ”celule descuamate”. Substanțele sau obiectele abrazive dăunează mucoasei sensibile!

Ce altceva își mai bagă ”naturistele” în organul feminin:

 • pungulițe cu plante pisate, pentru detoxifiere
 • pungulițe cu resturi pisate din cuib de viespi
 • pietre semi-prețioase
 • oțet
 • detergent
 • înălbitor și altele

Ce obiecte avem voie să introducem în vagin?

 • mă repet, ce faceți voi în pat, e treaba voastră; dar aveți grijă să nu ajungeți la UPU!
 • duș vaginal; doar cu indicație medicală; nu abuzați, pentru că destabilizați mucoasa vaginală și se poate ajunge la infecții
 • cupă menstruală; după și înainte de fiecare menstruație să o fierbeți, pentru sterilizare; dacă vă uscați prea mult de la ea, renunțați;
 • Mingi/bile/globuri vaginale, sau Bile Kegel, folosite pe timp scurt (20 min pe zi) pentru tonifierea musculaturii pelvine, dacă aveți probleme după naștere, sau incontinență.

 

Dragelor, aveți grijă de sănătatea voastră. Lăsați zona genitală în pace! În dubii, discutați cu ginecologul vostru. Poate așa află și el/ea de astfel de minuni. Eu am aflat multe ”ciudățenii” de la paciente și le mulțumesc pentru informarea continuă!

 

Sănătate și nu uitați de DISTRIBUIRE pe Facebook să afle cât mai multe femei!

Apreciez LIKE pe pagină: https://www.facebook.com/Dr-Laura-Stirbu-1914082002252543/

Vă aștept în grupul de Facebook: https://www.facebook.com/groups/481994468839857/?source_id=1914082002252543

Pe data viitoare!

 

 

 

Imagine Articol: Jan Vašek from Pixabay