In pandemie, avem nevoie de credinta si multa iubire. Iubire de noi, iubire de semeni.

🙏Incepem saptamana cu credinta. Credinta ca Dumnezeu ne protejeaza pe Pamant si ne tine sufletele in maini, odata ajunsi in Rai.

🙏Poza e din Bergamo, unde situatia COVID19 e mai serioasa decat in primavara.

#nuvreauinsicriu

🙏Credem, nu credem in COVID 19 si refuzam sa ne punem ”botnite”… ei bine, credem in moarte si nu mai suntem in putere sa refuzam un sicriu.

🙏Acum o suta de ani, Gripa Spaniola a omorat o treime din populatia globului. Daca acum sunteti 6 oameni la masa de Craciun, ganditi-va ca poate in cateva saptamani ati putea fi doar 4. Intelegeti cat de important e sa tratam situatia cu seriozitate?

☠️Virusul nu se uita la facultatea ta, in portofelul tau, nu il intereseaza ca lasi o familie in urma.

🙏Masurile de control nu sunt pentru a ne ingradi libertatea. Tu nu ai face orice sa ramai in viata? Sa salvezi viata celor iubiti?

Eu DA!

Parintii mei nu isi permit sa stea acasa. Sunt la magazin, cu masti, vand la geam, au o masa lunga de 2 metri. Nu s-au spalat atat pe maini in toata viata lor, cat anul acesta.

Pe sora mea au mutat-o de pe sectia ei de Oftalmologie, sa faca garzi la Medicina Interna, pentru ca erau suprasolicitati.

EU am facut garzi in plus la spital, desi aveam problemele mele de sanatate. Nu ne-au testat niciodata, pentru ca le-a fost frica sa ne trimita in concediu medical. Le-au fost frica sa trimita atat de personal medical acasa! Am avut simptome, usoare, oare a fost COVID? Indiferent, am fost la servici si nu am avut o zi LIBERA pentru ca nu m-am simtit bine.

Acum stau o luna acasa, sa invat la examen. Nu m-au chemat la munca – nu cred ca indraznesc.

Sa stai acasa e un LUX! Stiu ca unii sufera financiar pe seama situatiei, dar cand ai de ales intre a-ti amana concediul si MOARTE, cred ca decizia devine usoara.

Va pun o singura intrebare: ce e cel mai pretios lucru pe lumea asta?Nu e concediul. Nu e masina. Nu e casa unde ar incapea 50 de oameni, dar noi o impartim cu partenerul si cativa copii (sau animale de casa).

E sanatatea.

Eu NU vreau in sicriu si NU vreau sa ii vad pe cei dragi intinsi intre patru scanduri.

Va rog, nu ca medic, ci ca OM, sa va strangeti in familie si sa va spuneti: indiferent ce reguli se vor mai impune, cel mai important e ca ne avem pe noi, ca avem iubire in familie, ca avem grija unul de celalalt. Sa trecem cu bine peste aceasta incercare, iar apoi vom vedea cum putem sa revenim la ”normal”.

Aveti mare grija de voi si cei dragi!

  • masca
  • spalat pe maini
  • distantare sociala

Sanatate!