Femei, NU avortați după auzite! Nu există SARCINA PREA DEVREME

De când am început activitatea online, am auzit diferite lucruri ciudate, majoritatea medicale. Unele amuzante, unele care sunt așa de absurde, încât mi s-a ridicat părul în cap.

Cu sănătatea omului nu e de joacă, și ce e mai rău e că, nu numai pacienții practică pseudomedicina, ci și unii medici.

Ce mă întristează cel mai mult sunt postările de genul, pentru că mi se pare că o sarcină nu este tratată de medici ca MIRACOLUL VIEȚII, ci ca o ”chestie” debarasabilă. FĂRĂ MOTIVE MEDICALE! Poate așa era medicina ”pe vremea”, dar acum invit pe toată lumea în secolul 21.

devre.png

FEMEI! Nu există sarcină ”prea devreme”! Atât timp cât este dorită, nu lăsați pe nimeni să vă bage prostii în cap.

 • Am pierdut o sarcină acum o lună, iar acum sunt din nou gravidă. Medicul spune că e prea devreme și trebuie să avortez. La ce riscuri mă supun?

Asta trebuia să îți explice medicul ”geniu” care ți-a propus asta. Înainte s-a crezut că sarcinile apărute imediat după o pierdere se asociază mai des cu o nouă pierdere. Studiile moderne au infirmat această teorie, însă încă se suspicionează o legătură DACĂ femeia a trebuit să facă chiuretaj după asta (o operație ar crește riscul).

Să lăsăm mama natură să decidă, ca la orice sarcină. Dacă vrei sarcina, de obicei evoluează perfect până la capăt tura asta! Riscurile mari sunt dacă apelezi la avort – uterul încă nu s-a recuperat după prima operație, și avem risc mai mare de perforație.

 • Am avut cezariană acum 5 luni, iar acum sunt din nou gravidă. Medicul spune că e prea devreme și trebuie să avortez. La ce riscuri mă supun?

Din nou, nu există să îi recomanzi pacientei să facă avort. Un medic nu pune în gură cuvântul AVORT. Un medic vrea cel mai bine pentru ambele suflete de care are grijă. El/ea trebuie să monitorizeze adecvat pacienta, și să depisteze la timp eventualele complicații, pentru care de obicei există soluții formidabile. O sarcină apărută sub 1 an de la o cezariană s-a asociat cu: rata a avorturilor spontane mai mare, probleme de placentație, rata mai mare a rupturilor uterine în și înafara travaliului (extrem de RAR! majoritatea evoluează fără probleme). Un medic bun știe cum să reacționeze și să salveze ambele vieți! Problema e spitalul – trebuie dotat cu sala de operație, medicamente de urgență, bancă de sânge, iar asta e OBLIGATORIU pentru orice naștere, pentru că TRAGEDIA poate lovi la oricine, indiferent dacă femeia e la prima naștere sau la a 10-a cezariană!

Ori de câte ori aveți dubii cu privire la sfaturile unui medic, căutați o a doua părere. Un medic care vă urmărește interesul vă va explica din prima, pe înțelesul vostru, care e problema și ce e de făcut. Pentru că el/ea dorește să facă echipă cu voi, pentru a vă trata cât mai bine. Să țineți minte asta. Iar un medic bun nu se va supăra dacă puneți întrebări sau dacă îl contraziceți. Poate chiar recunoaște că a greșit, sau vă îndrumă spre un alt profesionist.

MEDICINA MODERNĂ E PENTRU PACIENT, ȘI NU PENTRU MEDIC!

Vă urez multă sănătate și sarcini ușoare!

Apreciezi ceea ce fac? Hai să ajutăm împreună cât mai multe femei din România, promovând sănătatea astfel:
 • dă LIKE la pagina mea de Facebook Dr. Laura Stirbu , pentru a crește vizibilitatea, și eventual o recomandare
 • DISTRIBUIE articolele, video-urile și pozele făcute de mine pe pagina ta, sau pe grupuri de mămici/femei
 • abonează-te pe acest site și pe Youtube , ca să primești imediat noile articole și filmulețe
 • Mersi mult! Sănătate!

2 gânduri despre „Femei, NU avortați după auzite! Nu există SARCINA PREA DEVREME

 1. Roxana

  Buna ziua!
  Luni 13 ian trebuia sa imi vina menstruatia. Am făcut un test ieri dimineață pe 18 ian care a iesit pozitiv! La amiază mi-a curs o picătură roz, după o oră o pata rosie, după o altă oră si pana azi dimineață la ora 10 numai pete maro inchis, de dimensiuni mici. Azi dimineata am mai facut un test care a iesit tot pozitiv.
  Imi doresc din tot sufletul un copil. Credeti ca e ceva grav cu aceste scurgeri? Poate afecta sarcina? Sau nu este vorba de o sarcină?
  Mentionez ca am sânii foarte umflați si ma dor. Iar în partea de jos a abdomenului simt un disconfort, o durere foarte mica.
  Astept cu interes raspunsul dvs! Mulțumesc!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.