Răspunsuri Facebook 13.10.2018

Noile răspunsuri la întrebările din ultimele zile!

Apreciezi ceea ce fac? Hai să ajutăm împreună cât mai multe femei din România, promovând sănătatea astfel:

  • dă LIKE la pagina mea de Facebook Dr. Laura Stirbu , pentru a crește vizibilitatea, și eventual o recomandare
  • DISTRIBUIE articolele, video-urile și pozele făcute de mine pe pagina ta, sau pe grupuri de mămici/femei
  • abonează-te pe acest site și pe Youtube , ca să primești imediat noile articole și filmulețe 🙂
  • Mersi mult! Sănătate!
Am un baietel de un an si hârcaie ce tratament pot sa ii dau sa ii treaca? În primul rând trebuie să mergi la pediatru, să vezi cauza. E infecție? Polipi? Obiecte străine? Uneori te miri de ce mai descoperi la consult.
Am un baietel de 10 luni, plange si isi da cu mana peste urechea dreapta, se plesneste peste ea. Ce poate avea? Ce sfat imi dati sa fac? Pentru orice schimbări de comportament, ar trebui consultat pediatrul. De obicei nu este nimic, doar o reacțue relativ normală, fiecare bebe având personalitatea sa.
Saptamana trecuta am facut morfologia de trim.2, iar medicul a constatat ca femurul, de fapt membrele nu prea se dezvolta ok, si mi-am zis ca ne vedem peste 2 saptamani sa vedem cum evolueaza. Sunt motive de ingrijorare? Sa cer si o a 2a parere? Eu deja m-am panicat. Mergi la controlul de la 2 săpt. și vezi ce reiese acolo. Dacă se confirmă întârzierea de creștere a membrelor, o să fie făcut un diagnostic elaborat (teste genetice, de obicei prin amniocenteză). De obicei este doar e eroare de măsurătoare. Bineînțeles că poți cere oricând a doua părere.
Sunt însărcinată în 35 de saptamani si in zona genitală, doar pe o parte, mi-au iesit besici cu apa, si ma mănâncă. Eu cred ca e herpes, ce as putea asa fac sau sa iau ? Dacă e herpes, atunci ar trebui să doară. Mergi la control ginecologic neapărat. Nu recomand nimic până nu se pune diagnosticul medical.
Am de facut o laparoscopie + histeroscopie si vroiam sa intreb daca dupa aceasta interventie pot ramane însărcinată, și după cat timp am voie de a avea contact sexual. Si daca o sa mi dea concediu medical dupa aceasta interventie. După laparoscopie/histeroscopie se recomandă o lună pauză, ca să se vindece rănile. Nu știu dacă o să primești concediu medical, pentru că după intervenție poți teoretic să revii la muncă a doua zi. Depinde ce se face în timpul laparoscopiei (dacă doar se observă pelvisul, atunci poți reveni repede la muncă; dacă se operează, atunci poți avea medical și 2/4 săpt.).
Este normal ca la un ciclu menstrual de 24 zile, ovulatia sa fie in a 16-a zi? Teoretic, nu este posibil. Dacă menstra îți vine așa repede, atunci ai avea insuficiență de progesteron, și poate fi greu să menții o sarcină. Urmărește ovulația prin teste de ovulație și mergi la un control ginecologic când crezi tu că este. O să trebuiască să îți urmărească ciclul ecografic și hormonal.
Am test pozitiv si m-am trezit pe absorbant cu o pata de sange maronie, asa cum ar fi la menstră. Poate sa fie menstra? Sângerarea în sarcină: ori nu mai este ok sarcina, și corpul o elimină, ori este doar o sângerare ce nu afectează sarcina, iar bebe se dezvoltă în continuare. Dacă sarcina e mică (până în 5 săpt,), nu se recomandă controlul medical imediat, pentru că nu se vede nimic. Mai așteaptă până la 6 săpt. teoretice de sarcină. Dacă testul este negativează, atunci a fost din păcate un avort. Dacă încă e pozitiv, mergi la control. Dacă bebe e ok, o să se vadă foarte probabil la ecograf.
Am nascut acum 2 luni un baietel de 4,260 g natural. M-am rupt jos . Cand as putea sa incep sa fac sport? Am fost la control, dna doctor a spus ca e totul ok, dar am uitat sa intreb. Tin sa precizez ca locuiesc in Germania! Dacă te simți bine, poți deja să faci sport. Aș aștepta până se termină cu totul lohiile.
Sunt insarcinata in 10 sapt. Vreau sa stiu cu cat timp inainte de nastere trebuie sa vin in Germania pt. a naste acolo (sotul lucreaza acolo de 5 ani)? Ca să beneficiezi de asigurarea soțului, trebuie să vii în Germania să îți faci actele corespunzătoare. Nu știu exact săptămâna, depinde cum e situația voastră, dar eu aș veni în trimestrul 2, ca să nu umblu pe drumuri cu burtica mare în trimestrul 3. Mai practic așa, nu?
Azi cand m-am spalat, am scos din vagin ceva fire negre Am nascut de aproape 2 ani și menstuatia a revenit la 1 an. E ceva care sa ma sperie? Nu am avut niciodata dupa menstruatie resturi de culoare neagra. Mai probabil e doar sânge coagulat, ori direct înainte ori după menstruație. Eu nu mi-aș face griji, dar numai un control ginecologic poate diagnostica alte cauze (foarte rar e vorba de altceva) Aici ai un articol despre spotting: https://www.contraboli.ro/spotting-ul/
Am fost la dr. si a zis ca sa oprit sarcina din evolutie. Ar fi trebuit sa am 10 saptamani. A zis ca numai prin chiuretaj pot elimina resturile. Nu exista ceva medicamente pentru a se elimina sarcina singură? Sau poate sa imi vina Menstruatia de la sine? Sau e neaparat sa fac chiuretaj? Corpul poate elimina sarcina de la sine, însă uneori rămân resturi și se ajunge tot la operație. Tu poți alege ce variantă vrei, să aștepți, sau avort medicamentos (există med., doar cu indicație și supraveghere medicală!), sau avort chirurgical. Eu, ca medic, ți-aș respecta dorința și aș încerca cu medicamente mai întâi. Dacă nu merge, atunci operația.