Cum programăm și determinăm sexul copilului

Stiu ca foarte multe mamici vor sa afle sexul copilului din prima secunda de cand raman insarcinate. Din pacate nu exista niciun test simplu care sa ne spuna aceasta informatie asa de devreme.

In acest articol+video o sa vorbesc despre diferitele modalitati de a afla sexul copilului si despre posibilitatea alegerii sexului copilului chiar si inainte de conceptie.

(video urmeaza aici in cateva zile; aboneaza-te prin e-mail sa primesti imediat notificarea)

Metoda 1: Vorbe din popor (cunoscute mai nou ca ‘‘babisme‘‘)

Uitandu-ma pe forumuri, am dat de foarte multe exemple amuzante, de exemplu:

-daca e linia alba pigmentata e baiat

-daca ai greturi matinale e fetita

-daca ‘‘atarna burta‘‘  e baiat, s.a.

Niciuna nu e adevarata.  Daca o mamica sustine asemenea afirmatii pentru ca la ea au fost adevarate, atunci e vorba numai de o coincidenta.

Metoda 2: Calendarul chinezesc

Aceasta metoda este veche de mii de ani, insa este din pacate inca o poveste de adormit copii.

Cum interpretam calendarul? Sa zicem ca mamica are 25 de ani și are relatii sexuale in ianuarie. Conform acestei metode, ar trebui sa aiba o fetita.

cale

Aseara am gasit rezultatul unui chestionar si calendarul a functionat la 55% dintre femei (60.000 mamici). Avand in vedere ca sansa de a avea un baiat sau o fetita e mereu de 50%, calendarul chinezesc are astfel o eficienta de + 5%.

Metoda 3: Ecograful

Ecograful detecteaza corect sexul copilului in peste 90% din cazuri. Am avut de curand o pacienta careia i se spusese la fiecare ecografie ca va avea un baiatel si a nascut –ati ghicit- o fetita.

Cand ne uitam dupa sexul copilului? Depinzand de aparat si experienta medicului, putem chiar si de la 10 saptamani sa banuim genul fatului. Eu recomand sa se astepte pana la 16-18 saptamani (chiar si 24, daca mama are rabdare) pentru a avea o acuratete mai mare.

Metoda 4: Testele genetice

Aceste teste au o acuratete de 100% daca sunt facute corect. Exista teste care se fac din sangele gravidei (de ex. Harmony) si altele care se fac din anexele fetale (biopsia de vilozitati coriale si amniocenteza). Nu recomand investigatii invazive care pot rezulta in pierderea sarcinii doar pentru a determina sexul fatului.

banner-flower_1

Bineinteles ca exista cupluri care ar vrea sa programeze din start sexul copilului. Acest lucru este posibil prin doua modalitati:

1. Fertilizarea in vitro si alegerea embrionilor cu sexul dorit (aceasta optiune ridica o serie de probleme etice, insa exista destul de multe cupluri care opteaza pentru asa ceva, de obicei in favoarea sexului masculin)

2. Corelarea actului sexual cu ovulatia

Aceasta metoda are o rata de succes uimitoare (peste 90%) si este si sustinuta stiintific. Principiul este foarte simplu: daca vrei baiat, fa sex fix la ovulatie.

Explicatia?

sex cop.png

Sperma tatalui decide sexul copilului, astfel avem doua tipuri de spermatozoizi:

  • X, care duc materialul genetic pentru o fetita; acesti spermatozoizi sunt mari, se misca incet si mor tarziu
  • Y, care duc materialul genetic pentru un baiat; acesti spermatozoizi sunt mici, se misca rapid insa mor repede

Daca femeia are contact sexual inainte de ovulatie, spermatozozii Y ajung repede in tuba uterina insa nu gasesc oul. Astfel acestia mor, iar dupa ei vin spermatozoizii X si rezista pana apare oul.

Invers, daca femeia are contact sexual la ovulatie, spermatozoizii Y ajung exact la fix in tuba uterina si fecundeaza oul inainte sa apara spermatozoizii X.

 

Cam atat am avut pentru azi. Sper ca v-am putut lamuri anumite aspecte cu privire la determinarea sexului copilului.

Daca va place munca mea, va rog dati LIKE si DISTRIBUIE pe Facebook ca sa afle cat mai multe femei de site!

Abonati-va pe acest site (Follow)  ca sa primiti imediat articolele viitoare pe mail!

Urmeaza: Ce facem daca am depasit termenul? + Analizele obligatorii in sarcina.

 

Sanatate!

Un gând despre „Cum programăm și determinăm sexul copilului

Comentariile sunt închise.