(abonați-vă pe site la newsletter ca să primiți următoarele răspunsuri direct prin e-mail! dacă întâmpinați probleme, dați un mesaj la secțiunea Contact)
1. Am născut în urmă cu 5 luni prin cezariană. Mi-au trecut lohiile si de atunci nu am mai avut ciclu menstrual. Nu alăptez. Am facut ieri un test de sarcină și este negativ. Dar dacă rămân este o problemă? Totuși nici avort nu aș dori sa fac… Am înțeles că nu este bine pentru că se poate produce ruptura de uter.
Este normal ca în primul an după naștere să existe dereglări de ciclu. Foarte bine că pacienta a făcut un test de sarcină, pentru că uneori e chiar vorba de așa ceva.
Internațional se recomandă ca timp de un an de zile femeia să nu rămână însărcinată, pentru că e riscul mai mare de avort spontan, patologii de placentație și ruptură uterină în perioada nașterii.
ÎNSĂ asta nu înseamnă că mama trebuie să avorteze copilul dacă cumva rămâne gravidă mai repede! Asta e o prostie răspândită de mulți medici. La fel ca și O CEZARIANĂ TRAGE DUPĂ SINE O A DOUA CEZARIANĂ. Multe sarcini ce apar la sub 1 an de la operație se dezvoltă normal, fără complicații, BA MAI MULT, aceste mame pot naște natural. Tot ce trebuie este un medic dedicat și cu experiență.
2. Buna ziua! Sunt însărcinată cu al 2- lea copil și îmi este tare frica sa nasc în Germania, deoarece am auzit ca la nașterea naturală asista doar moașa si ca nu se face epiziotomie. Mie îmi este frică de acea ruptură. Dacă o sa le cer eu să mi se facă acea tăietură la cerere, se onorează sau cum? Cu primul copil am nascut foarte repede în 40 minute. Și am mai auzit că se respectă protocolul, nu se face nimic în plus pentru dilatare. Vă mulțumesc!
În Germania, dacă travaliul normal, medicul vine doar în ultimele minute. MEDICUL e mereu prezent la naștere, dar moașa coordonează nașterea. Dacă apar probleme, medicul preia controlul în sala de naștere.
În ceea ce privește epiziotomia (când medicul taie o parte din vagin ca să vină bebe), studiile arată că nu previne alte rupturi, după cum se credea înainte. Astfel, epiziotomia se practică doar în cazuri speciale. Nu fiecare femeie are nevoie de ea. În lucrarea mea de licență am observat că 98% din femei au avut-o în clinica din Cluj. În clinica mea din Germania e undeva la 10%.
NU SE ONOREAZĂ NIMIC. Moașa și medicul vor face ce cred ei de de cuviință pentru bunăstarea mamei și bebe-ului.
Pentru dilatare se vor administra medicamentele necesare, dacă personalul medical consideră că e nevoie de așa ceva.
3. Am încercat să rămân însărcinată 8 luni de zile dar nu am reușit. Am făcut un avort acum doi ani. E posibil să fie din cauza asta? Menstruația îmi vine la o lună jumate câteodată.
Aici mai multe despre: Cum să obții o sarcină.
Orice operație pe uter crește riscul infertilității. În cazul acestei paciente, este vorba și o dereglare hormonală, care este un al doilea factor de risc. Dacă ați citit articolul, ați observat că de obicei vorbim de infertilitate dacă sarcina nu apare în 12 luni. Pacienta va trebui să se prezinte atunci la medic pentru alte investigații (și partenerul are nevoie neapărat de spermogramă; vedeți în articol).
4. La vârsta de 19 ani am avut o sarcină extrauterină. Am aflat că am grupa sanguină A Rhesus negativ iar după pierderea sarcini mi s-a făcut un vaccin în Italia. Acum am 25 de ani și o fetiță de 2 ani pe care am născut-o în România. Ea are Rhesus pozitiv însă nu m-i s-a spus că ar trebui să fac vreun vaccin anume. Am auzit mămici care au zis că trebuia să-mi facă o injecție după naștere, dar eu nu știu să fi făcut acea injecție. De curând am fost la un medic și mi-a zis că nu ar mai fi indicat să mai rămân însărcinată, că ar exista probleme. Mă puteți lămuri un pic?
Pentru detalii, citiți articolul de mai sus.
E o altă prostie (deci a doua pe ziua de azi) să îi recomanzi acestei paciente să nu mai rămână gravidă. Logic că TREBUIA să primeascp vaccinul după naștere, însă asta nu înseamnă că am ajuns la capăt de lume.
Pacienta trebuie sp își dozeze ANTICORPII RH să vadă dacă a reacționat grav la prima naștere. Chiar și cu anticorpii crescuți, fătul nu va fi afectat decât dacă are Rhesus pozitiv, iar acest lucru nu se află înainte de concepție.
RECOMANDARE: dozarea anticorpilor și monitorizarea atentă a pacientei când va rămâne din nou gravidă. Majoritatea acestor sarcini se desfășoară fără probleme.
5.Buna ziua. Am făcut Dublu-Test și mi-a ieșit un risc de 1:522. După părerea dvs. mai trebuie să fac și alte analize? Doctorul mi-a spus că este un risc scăzut.
Pentru unii acest risc e mare, pentru unii mic. Eu una i-aș spune pacientei să stea liniștită, însă că acest diagnostic nu este exclus cu siguranță. Singura metodă de a ști este analiza genetică, fie prin Amniocenteză (vedeți articolul), fie testul de sânge matern Harmony.
Sper că v-au plăcut întrebările de tura asta!
Le aștept și pe ale voastre data viitoare!
Nu uitați să vă abonați pe site și de LIKE & DISTRIBUIE pe Facebook!
Sănătate!
Cu drag,
Laura
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Similare