Salut!
Voi vorbi în acest articol foarte scurt și la obiect despre al treilea trimestru de sarcină apoi voi răspunde detaliat prin video la câteva întrebări de-ale cititoarelor.
Vă rog dați LIKE și DISTRIBUIE pe Facebook (pagină+grupuri) ca să ajungă informația la cât mai multe femei:) Poate astfel putem să le raspundem la câteva întrebări 🙂 Mersi!
(video va urma în curând)
Dragă viitoare mămică,
Mă bucur că tu și cu bebe ați ajuns cu bine în trimestrul III de sarcină.
Eu împart mămicile în acest moment în graviduțe care nu au disconfort în sarcină avansată și graviduțe care au simptome așa de neplăcute încât își doresc cât mai repede să încheie sarcina.
Faci parte încă din prima categorie? Șansele sunt mari ca, pe măsură ce înaintezi în sarcină, să treci în a doua.
Simtomele din al doilea trimestru se pot agrava, de aceea îngrijirea medicală adecvată din timp este cea mai bună pentru mami și bebe (vezi aici simptomele din trimestrul II).
Vezi în grafice cele mai importante informații în legatură cu Trimestrul III de sarcină:
Psihologic inteleg gravidele: incep sa le doara spatele, sa aiba reflux gastric, sa aiba probleme de somn, sa faca edeme atat la picioare cat si la maini, si ele nu pot face mai nimic pentru a imbunatatii situatia. Masurile conservative ajuta, insa nu fac problemele sa dispara, iar femeia incepe sa se simta uneori prizoniera in propriul corp. Ce le ajuta pe femei sa continue este dragostea imensa pentru bebelusul din burtica.
Aceasta situatie o vad zilnic la spital, in special in cazul mamicilor care au trecut de termen (vezi aici ce facem dupa ce depasim termenul nasterii). Le spun ca le inteleg si ma bucur sa observ in ochii lor ca au gasit in sfarsit pe cineva care sa le tina partea. O gravida nu e numai un recipient pentru bebelusul asteptat de intreaga familie, iar ea nu trebuie sa suporte fara discutii disconfortul dat de sarcina. Incurajez mamicile sa discute cu partenerul si cu medicul lor despre problemele emotionale care le declanseaza starea lor fizica. Asa afla ca nu sunt singure si ca au suportul emotional al tuturor ca sa continue cu sarcina. Uneori avem mamici EPUIZATE de sarcina care sunt induse mai repede (vezi aici metode de inducere) sau care insista sa faca cezariana. Ginecologii buni ii dau femeii ce vrea, ginecologii si mai buni discuta cu pacienta si o incurajeaza sa continue cu sarcina si sa aiba rabdare pentru ca bebe va veni cand va vrea el si astfel este mai bine atat pentru mama cat si pentru copil.
În următorul articol voi vorbi despre debutul nașterii naturale! Când e vremea să mergi la spital? Abonează-te prin mail ca să primești imediat înștiințarea!
Mai ai întrebări? Accesează secțiunea Întreabă sau lasă un comment la articol.
Vezi și celelalte articole+video-uri facute de mine, sigur afli ceva interesant despre evoluția sarcinii!
Dragă viitoare mămică, îți urez o naștere ușoară!
Sănătate!
Ți-a plăcut articolul? Nu uita de LIKE și DISTRIBUIE pe Facebook!
Abonează-te pe acest site și, dacă ai întrebări de ginecologie/obstetrică, accesează secțiunea Intreaba !
Am făcut 10 zile de tratament utrogestan și am intrat în luna a doua sa fac tot tratamentuitat utrogestan și în cât tip pot rămâne însărcinată și numai mi se mișcă ovulele pot rămâne
ApreciazăApreciază
Salut Memet. Sa inteleg ca nu esti insarcinata. De obicei dupa utrogest o sa ai menstruatia. Dupa aceea la vreo 2 sapt o sa ovulezi. Atunci e momentul sa ai contact sexual. Uite aici mai multe sfaturi: https://drlaurastirbu.com/2017/11/01/cum-sa-obtii-o-sarcina/
Sanatate!
ApreciazăApreciază
Bună ziua. Mi a ieșit proteina C reactiva valoare 13 (max 5, normal) dar analizele de sânge, urina, secreție sunt toate normale. Nu găsim sursa infecției. Ce puteți sa mi recomandați, va rog? 36 sapt. Mulțumesc, M. Ionita
ApreciazăApreciază
Salut. Se mai face încă o analiza a PCR. Dacă creste, se da antibiotic. Sănătate
ApreciazăApreciază
Ce înseamnă colonii de enterococ prezenta
ApreciazăApreciază