(abonați-vă pe site la newsletter ca să primiți următoarele răspunsuri direct prin e-mail! dacă întâmpinați probleme, dați un mesaj la secțiunea Contact)
1. Iau anticonceptionalele Logest de aproape 1 an. Totul a fost ok pana acum, insa luna aceasta am niste scurgeri maronii sau rosii, destul de abundente, desi eu inca mai am 3 pastilute de luat din folie. Pare a fi ciclu menstrual, cu o usoara durere ca la menstruatie. De aseara ma confrunt cu problema aceasta. Mentionez ca am luat acum 2 zile una din pastile la ora 2:00 dimineata in condiitile in care eu de obicei o luam la ora 20:00. Se poate sa fie aceasta cauza sau nu mai suporta corpul aceste anticonceptionale?
Puțin probabil ca această dereglare hormonală să fie din cauză că pacienta a luat pilula la o altă oră. Uneori corpul reacționează diferit la hormoni după o vreme (există multe cauze, de exemplu luarea sau scăderea în greutate, stres, sport excesiv). Nu e grav. Pacienta trebuie să ia pilula ca înainte, 21 de zile și 7 pauză. Dacă problema reapare, atunci medicul ginecolog ar putea schimba preparatul (doză mai mare de hormoni).
2. Buna seara. De cateva luni am scurgeri vaginale dese. Am fost la medic si mi-a dat tratament de doua ori dar tot am scurgeri si a inceput sa ma usture cand urinez. Ce mai pot face?
În primul rând aș face acestei paciente un test rapid de urină. Dacă e pozitiv pentru infecție, se poate pentru început încerca fără antibiotic – multe lichide neîndulcite, produse naturiste, de exemplu extract de merișor. Antibiotic doar dacă simptomele persistă (Urocultura nu e necasară la prima infecție).
Dacă secreția vaginală persistă cu tot cu tratament, ar trebui făcut examinată microbiologic + antibiogramă. Așa putem trata infecția cu un medicament la care microbul este sensibil.
Atenție! UNEORI secreția vaginală abundentă este normală (de exemplu în a doua jumătate a ciclului menstrual).
4. Buna seara! Am rezultatul testului Panorama. Ma puteti ajuta cu interpretarea lui va rog? Va multumesc!
Testul PANORAMA este metoda alternativă AMNIOCENTEZEI (citiți aici despre amniocenteză) și este un test de sânge (al mamei). Este cu mult superior testului HARMONY, după spusele unui renumit profesor german care se ocupă numai de medicina prenatală. Poate detecta atât sexul copilului cât și anumite boli cromozomiale.
În acest caz este vorba de un BĂIAT care are risc scăzut (Low Risk) de a avea boli genetice.
5. Buna seara! As dori sa efectuez morfologia fetală de trim. 1 la doi medici diferiți pentru a avea două pareri. Poate afecta într-un fel bebelușul? Mentionez ca sunt la distanță de o zi. Va multumesc.
Aici articole despre Morfologie, Biometrie și Ecografia în sarcină.
Ecografia nu afectează bebelușul. Nu înțeleg de ce pacienta ar merge la doi medici. Gravida ar trebui să aibă încredere în ginecologul ei. Dacă acesta nu îi oferă răspunsurile necesare, de abia atunci ar trebui să se gândească la o a doua părere (care nu este neapărat cea corectă).
Aștept și întrebările voastre data viitoare!
Nu uitați să vă abonați pe site și de LIKE & DISTRIBUIE pe Facebook!
Sănătate!
Cu drag,
Laura